2012. március 11., vasárnap

Krumplifőzelék


Jöjjön egy újabb, egyszerű, gyors és finom főzelék, a krumplifőzelék. Mivel csak frissen szeretem a főzelékeket, Zoli pedig nem szereti a krumplifőzeléket, csak egy adagot készítettem, az alábbiak szerint.


Hozzávalók

2 db közepes krumpli
2 púpos evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál liszt
negyed fej hagyma

bors
babérlevél
pirospaprika

A krumplit hámozzuk meg és kockázzuk fel.



A hagymát vágjuk fel apróra és kevés olajon pirítsuk meg (3-as fokozat). Tegyünk rá 2 csipet sót és kevés borsot.



Ha a hagyma már üveges, szórjuk rá pirospaprikát és a krumplit. Forgassuk meg és öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Tegyük bele a babérlevelet, forraljuk fel, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.




Közben készítsük el a habarást: a tejfölt keverjük el simára, adjuk hozzá a lisztet és addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.

Amikor a krumpli már puha, vegyünk át a levéből két három kanállal a tejfölbe és jól keverjük el, majd öntsük hozzá a főzelékhez a habarást és forraljuk fel újra.


Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nem is igaz :P Ma nokedli volt! Ez már csak holnap lesz! Majd mesélj, hogyan sikerült (te kis ötödik vagyok, aki a blogról főz, és tudok is róla)!

      Törlés

Google+