2012. április 14., szombat

Tejfölös brokkoli


Még évekkel ezelőtt többször is ettem köretnek ilyen brokkolit. Nagyon egyszerű elkészíteni és szerintem nagyon finom is. Persze, nem Zolinak.

Hozzávalók

Brokkoli
Tejföl (kis dobozos,kb. a 2/3-a)
Sajt

Mossuk meg és szedjük szét a brokkolit. Ha látunk benne fás részt, azt vágjuk ki.


Tegyünk fel sós vizet, majd forrás után szórjuk bele a brokkolikat. Kb. 3 percig kell csak főzni, hogy még ropogós maradjon.


Szedjük ki egy tepsibe. A tejfölhöz keverjünk hozzá kb. 1 dl-t a brokkoli főzőlevéből. Így folyósabb lesz a tejföl, és könnyebben rá tudjuk önteni a brokkoli. Ha a tejföl már rajta van, reszeljünk rá sajtot.


Melegítsük elő a sütőt, olyan 150 fokra és pár perce tegyük be. Nem kell megsütni, erre csak azért van szükség, hogy a sajt megolvadjon és hogy a tejföltől lehűlt brokkoli újra átmelegedjen.

3 megjegyzés:

Google+