2013. november 10., vasárnap

Házi kenyér élesztővel, egyszerűbben


A korábban a blogon szereplő fehér kenyér recept helyett is egy sokkal egyszerűbbet használunk. 

Ebben az esetben is hűen követni szoktuk az eredeti receptet (az olaj helyett zsírt szoktunk használni), bár én csak fél kilót szoktam csinálni belőle. Ahogy a recept is írja, elég fél órán át keleszteni, aztán átgyúrni, és már mehet is előmelegítés nélkül rögtön a hideg sütőbe. Én 200 fokon szoktam sütni, és tényleg elég neki a 40 perc, bár ezt nem akartam elsőre elhinni. 

Ilyen szép a belseje.
 Ez a darab nagyon guszta lett:


Rizsfelfújt II.


A blogon szerepel már egy rizsfelfújt recept, Horváth Ilona tollából. Aki olvasta, talán emlékszik, hogy szétesett az egész. Ízre ugyan finom volt, de az állaga valahogy nem volt az igazi. 
Mivel reggel konstatáltam, hogy két liter ma lejáró tej van a hűtőben, ezért gyorsan ki kellett találnom valamit, amibe fel tudtam használni legalább az egyik litert. Innen jött az ötlet, hogy újra megpróbálom a rizsfelfújtat, de ezúttal egy másik recept alapján (forrás: http://www.nosalty.hu/recept/rizskoch-citromhejjal )

Mindent a leírtak szerint csináltam, csak az alábbi két dolgot változtattam meg: 
1. tejtúltengés miatt a víz helyett is tejet használtam
2. tettem bele vaníliás cukrot is 

A recept tényleg nagyon jó, ajánlom mindenkinek.

Két verzióban sütöttem meg. Kipróbáltam muffin sütőben is, de sajnos nekem beleragadt a muffinpapírba, bár tény, hogy nagyon helyesek a rózsaszín papírban. 
A tészta másik felét sütőpapíros tepsiben sütöttem, ott nem volt gond a végén a papírral.

Egy szó mint száz, nekem ez a recept jobban bejött, mint a korábbi. 

Google+